Zomer in Amersfoort

Zomervakantie 2020 – Amersfoort. Deze zomer wordt anders dan we gewend zijn, want de vakantie plannen zijn gewijzigd! Dit jaar ligt de eindbestemming iets dichterbij, maar dat hoeft zeker niet minder leuk te zijn. Amersfoort is een bijzondere bestemming en het Bergteam kan niet wachten om u mee te nemen in onze schitterende omgeving. Wij beschrijven alvast een aantal hoogtepunten van uw vakantie in Amersfoort.

Familie uitjes

In Amersfoort is van alles te doen. De leukste uitjes voor de hele familie zijn volgens het Bergteam een bezoek aan DierenPark Amersfoort, waar je niet alleen langs, maar ook boven en tussen de dieren door kunt lopen! Een bezoek aan het Mondriaanhuis, waar iedereen iets leert over het leven van Piet Mondriaan in het dynamische museum én waar u zelf een Mondriaan kunstwerk kunt maken. Tot slot is ook het beklimmen van de Onze Lieve Vrouwetoren een letterlijk hoogtepunt, om de prachtige keistad van grote hoogte te aanschouwen!

Historisch centrum

Ontdek de geheimen van onze idyllische binnenstad. Als de Muurhuizen konden praten… Met een toffe stadswandeling ziet u de mooiste plekken in Amersfoort en ontdekt u wat ze zo bijzonder maakt. Zo komt u langs de Koppelpoort, de Kamperbinnenpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren, de fameuze Amersfoortse Kei en de muurhuizen. Geniet van de gezellige sfeer op de levendige pleinen op één van de terrasjes.

Natuurgebieden

De Amersfoortse natuur is een pareltje. Amersfoort heeft schitterende natuurgebieden om te wandelen of fietsen! Je kunt bij ons een byAr of een normale fiets huren. Naast fietsen ligt het natuurgebied Klein Zwitserland op steenworp stand van het Berghotel. Ideaal om even de benen te strekken of om een frisse neus te halen.

Bosbad Amersfoort

Bij vakantie hoort natuurlijk een zwembad! Het Bosbad garandeert uren zwemplezier. Voor jong en oud een heerlijke plek om samen te genieten van het mooie weer. Het Bosbad ligt in een bosrijke omgeving en staat voor genieten!

Bosbad Amersfoort is vanaf juli beperkt geopend. Ga voor actuele informatie naar www.sro.nl/zwembad-bosbad/

Berghotel Amersfoort is ook wel bekend als de warmste huiskamer van Amersfoort. De gezellige gastvrije sfeer maakt het een huiselijke plek om heerlijk samen te ontspannen. Deze zomer is het Berghotel een echt familiehotel. Overal wordt extra rekening gehouden met de kids en natuurlijk ook met de ouders. Ons terras is een plek om te spelen en te relaxen. Voor de allerkleinsten begint het al met een kids check-in en een eigen formulier én een kaart om te versieren. Er zijn spelletjes, kleurplaten en er zijn leuke activiteiten voor de kids voor uren speelplezier. Wilt u alvast plannen, maar twijfelt u over de risico’s? U mag uw boeking tot 24 uur voor aankomst kosteloos annuleren of verplaatsen. Zo kunt u met een gerust hart uitkijken naar een mooie vakantie in eigen land!

Zomer in Amersfoort