Terugblik … het Berghotel in 2019

Het nieuwe jaar is begonnen en het Berghotel bruist als nooit tevoren. De warmste huiskamer van Amersfoort, waar ieder welkom thuis wordt geheten, heeft een metamorfose ondergaan in 2019. Deze metamorfose gaat in 2020 weer verder, maar voor dat we vooruit kijken, willen wij samen met u terugkijken op een prachtig jaar.

Het begon met witte daken en toen de sneeuw voor de zon verdween vierden wij gezamenlijk de maand van de liefde met een sharing dinner. Op Eerste Paasdag werd voor onze gasten een Paasbrunch geserveerd. Met Moederdag genoten alle moeders van een High Tea en met Vaderdag werd de bierproeverij georganiseerd. Van zomerse feestjes zoals de Bergparty en de Buurt BBQ gingen we naar het Wildseizoen met heerlijk bockbier. Voor Sinterklaas werd er volop gekleurd en gesnoept en in the most wonderful time of the year mochten wij een record aantal gasten verwennen met een Kerstdiner en een Kerstbrunch. Het jaar werd feestelijk afgesloten met gouden champagne en oliebollen.

Buiten de prachtige feestdagen werd er volop geschilderd, getimmerd en verbeterd. De lobby en de brasserie kregen een lik verf en langzamerhand verschenen de kleuren Hague Blue, goud en antraciet met her en der inspirerende spreuken aan de wand. Nieuwe vloeren werden gelegd, stoelen werden opnieuw gestoffeerd en de verlichting werd vernieuwd. We creëerden de Mondriaanwand en presenteerden een prachtig schilderij van Wendy Alblas. Een bijzondere leestafel, gemaakt van een boom uit 1907, kreeg een plekje in de brasserie en een stijlvolle nieuwe toiletgroep werd bijgebouwd. Zaal 1 kreeg een smartboard en de kamers kregen een nieuw koffiezetapparaat. Ontelbaar veel veranderingen, maar wat altijd zal blijven is onze grenzeloze gastvrijheid. Bekijk de video voor een resumé van het afgelopen jaar …