Mondriaandiner

Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Piet Mondriaan vieren wij met het Mondriaanhuis het Feest van de Verbeelding. Bij feest hoort lekker eten, dus onze chef heeft een speciaal Mondriaandiner voor u gecreëerd! Hierbij worden de gerechten die Mondriaan at in zijn tijd geserveerd, een bijzondere culinaire tijdreis dus.

Bekijk het menu en reserveer
Lees over Mondriaan zijn eetgewoontes

De lievelingsgerechten van Piet Mondriaan

Toen het jubileumjaar van Mondriaan onze Chef Dave ter ore kwam vroeg hij meteen, ‘wat was zijn lievelingseten? Dan gaan we dat maken!’ Er is veel over Mondriaan bekend, maar zijn eetgewoontes zijn weinig besproken. Natuurlijk kan Mondriaan zijn lievelingsmaal niet ontbreken dus we zochten door tot we het vonden. Gelukt!

Kunstmuseum Den Haag schrijft over het onderzoek van een groep studenten van het ROC Mondriaan. Zij hebben onderzoek gedaan naar de vraag: kun je koken, zoals Mondriaan schilderde? Het resulteerde in een geheel nieuwe kookstijl, gebaseerd op hun onderzoek.

Zij schrijven in dit onderzoek…: “Hoewel Mondriaan graag uit eten gaat, vindt hij het ook fijn om zijn eigen kostje te koken: aardappeltjes, bacon, en spinazie. Hij vindt het goed toeven in zijn eigen appartement, zoals een goede vriendin zich later zal herinneren: “Na het eten heb ik samen met Piet omgewassen. Tussen zijn atelier en slaapkamer was een gangetje met gootsteen waarvan hij met gordijnen een soort keukentje gemaakt had. Toen we klaar waren, ruimde Piet alles op en tenslotte zette hij de omwasbak met de kwast en het potje soda erin onder de gootsteen. “Wat ben je toch keurig, Piet,” zei ik. Hij keek me even aan: “Ja, ’t is hier wel een klein heiligdommetje, vind je ook niet?”’

…en sluiten af met de woorden: “Alle diëten en goede voornemens ten spijt, blijft het gerecht “Cocq au Vin” Mondriaans meest favoriete gerecht.”

Zo gezegd, zo gedaan! U komt toch ook van Mondriaan zijn lievelingsmaal genieten? Reserveer alvast uw tafel en lees ondertussen alles over het jubileumjaar, Mondriaan zijn jeugd en onze mondriaan arrangementen.

Reserveer uw tafel
Ga naar jubileumpagina

“Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuis voelt en zetten daarvoor graag een stapje extra!”

Miriam en Celinde
Supervisors Bediening

Reserveer uw tafel
Direct contact