Restaurant

“Culinair uit eten? Geniet van lunch en diner op ons terras.”

Culinair uit eten, daar wordt u toch ook blij van? Wij verwelkomen u graag in de warmste huiskamer van Amersfoort om lekker lang te tafelen en te genieten van onze menukaart. Bij ons staat klassieke gastvrijheid nog hoog in het vaandel. Laat u dus lekker in de watten leggen en waan u in de jonge jaren van het Berghotel.

Reserveer uw tafel in onze brasserie of op het terras en kom genieten van een lunch, diner of high tea.

Reserveer een tafel
Bekijk de menukaart

Brasserie

Al sinds 1903 komt men naar de Amersfoortse Berg voor een culinaire ervaring. Onze brasserie is uw huiskamer, wij nodigen u uit om zich thuis te voelen. Hier waant u zich in de eerste jaren van het Berghotel, maar ervaart u ook de luxe en het comfort van nu. Voor zowel een koffiemoment met de lekkerste appelgebak van de streek, als een uitgebreide lunch of diner kunt u heerlijk uit eten en vertoeven in onze brasserie. Bij mooi weer is ons zonneterras een aanrader, genieten gegarandeerd.

Onze gerechten zijn zorgvuldig uitgedacht, perfect in balans voor de ultieme smaakbeleving. Onze wijnkenner Peter Puik heeft met passie bijzondere wijn-spijs combinaties voor u gecreëerd. Zijn wijnadvies wordt u van harte aanbevolen.

Tafel reserveren

Gezellig samen genieten van een High Tea?

Jacobs Tearoom

Op ons zonnige terras of in Jacobs Tearoom bent u op de juiste plek voor een klassieke High Tea met een twist. Al sinds het begin van het bestaan van ons hotel genoot men op ons terras van de High Tea. De scones, de sandwiches en natuurlijk de thee waren een onmogelijk weg te denken dagelijks tafereel op de Amersfoortse Berg. Wat vroegen fungeerde als entree van het kuuroord, is nu onze mooiste ruimte: Jacobs Tearoom. Hier kunt u kiezen uit drie varianten van onze High Tea. Reserveer uw tafel en we zien u om theetijd…

High Tea Jacobs Tearoom Berghotel Amersfoort
Ontbijt Berghotel Amersfoort

Ontbijt

Geniet van een uitgebreid ontbijt met een ruime keuze aan kwaliteitsproducten. Het self-service concept biedt u de mogelijkheid om onbeperkt te genieten van warme en koude drankjes. Voor de zoetekauw staan er gebakjes, vruchtenyoghurt en zoet broodbeleg klaar. De Engelse ontbijt liefhebbers starten hun dag met bacon en ei. Voor een Frans ontbijtje komen de croissants vers uit de oven en met een beetje jam en diverse kazen is uw buik goed gevuld. Bon appetit!

“Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuis voelt en zetten daarvoor graag een stapje extra!”

Miriam en Celinde
Supervisors Bediening

Reserveer uw tafel
Direct contact