Berghotel on tour • Mondriaanhuis

Berghotel On Tour is een reeks waarin het Bergteam op onderzoek gaat in Amersfoort en omgeving. Zo bezoeken we populaire hotspots, schilderachtige natuurgebieden, inspirerende musea en andere lokale activiteiten. Op deze manier laten wij u graag zien hoe prachtig onze stad is en hoe bijzonder de omgeving.

Yente en Jolijn hebben een bezoek gebracht aan het Mondriaanhuis. Ter ere van het 25-jarig jubileum van het Mondriaanhuis wordt de expositie 25x25x25 tentoongesteld!

Vertel, wat vonden jullie ervan?

Yente: “Het Mondriaanhuis is in de stad gelegen op loopafstand. De locatie is herkenbaar door de rood, geel, blauwgekleurde kralen aan het hekje bij de gracht! Bij binnenkomst werden wij met open armen ontvangen. Wij hingen onze jassen op, deden de tassen in de kluis en gingen op ontdekking uit!”

Jolijn: “We keken vol bewondering naar alle kunstwerken en schilderijen die er hingen. Daarna namen wij een kijkje in het levensverhaal van Piet Mondriaan. De wieg waarin hij geboren was stond er ook! Yente en ik vervolgden onze weg naar boven voor de 25x25x25 expositie. Er hingen prachtige schilderijen die geïnspireerd waren op het werk van Mondriaan.”

Yente: “Na de 25x25x25 expositie gingen wij verder en kwamen wij in een donkere ruimte. De deur ging dicht en de lichtshow begon. Hierin werd prachtig weergegeven hoe Mondriaan een levensecht schilderij tot een abstract kunstwerk heeft gemaakt. Wij verbaasden ons hoe mooi deze show gemaakt was!”

Jolijn: “Na een fantastische lichtshow gingen wij naar het atelier. Yente en ik hebben onze eigen Mondriaan kunst gemaakt! Het Mondriaan huis is dus ook ideaal voor kinderen die kunnen lekker tekenen, knutselen en met gekleurde steentjes spelen.”

Yente: Het Mondriaanhuis ligt perfect in de stad! Zo combineert een paar uurtjes museum mooi met een stadswandeling of een middag winkelen. Ik ben al een paar keer in het Mondriaanhuis geweest en het verrast mij dat er iedere keer iets veranderd is.  Al met al hét ideale uitstapje voor het hele gezin!”

Jolijn: “Helemaal mee eens!”

Wist-u-dat wij een speciaal Mondriaanarrangement aanbieden? Hiermee kunt u een overnachting bij het Berghotel combineren met entree voor het Mondriaanhuis.

bekijk hier het Mondriaan arrangement

Foto’s van het Mondriaanhuis