|  Home  |  Specials

Tel. +31(0)33 422 42 22  |  stuur e-mail  |  Language

  |  Coronaproof  |  Specials

Tel. +31(0)33 422 42 22  |  stuur e-mail  |  Language

  |  Coronaproof  |  Specials

Tel. +31(0)33 422 42 22  |  stuur e-mail  |  Language

Berghotel Amersfoort

– sinds 1903 –

Berghotel Amersfoort

– sinds 1903 –

Mondriaan1502022-04-28T14:02:04+00:00

Mondriaan150

“Ontdek wie Mondriaan was en vier het jubileumjaar met ons!”

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Mondriaan geboren werd. Een wereldberoemd icoon en inspiratie voor vele architecten en kunstenaars. Wist-u-dat Mondriaan zijn eerste 8 jaar in Amersfoort heeft gewoond? Sinds 1994 is zijn geboortehuis opengesteld voor publiek ter ere van zijn leven en werk onder de naam ‘het Mondriaanhuis’. Het Mondriaanhuis is heropend in 2017 en viert dit jubileumjaar met het Feest van de Verbeelding.

Bekijk specials
Lees meer

Mondriaan werd hét symbool van de avant garde en zijn abstract maakte hem wereldberoemd tot op de dag van vandaag. Logisch dat wij Amersfoorters daar heel trots op zijn, toch? Het jubileumjaar vieren ook wij groots met de leukste arrangementen voor iedereen…

Mondriaan150 arrangementen

Mondriaanhuis Mondriaanarrangement Berghotel Amersfoort

Hotelarrangement

Ontdek het Mondriaanhuis tijdens een verblijf bij ons in uw comfortabele hotelkamer! Of ga voor de limited edition ‘Mondriaan150 arrangement’ en bezoek naast het Mondriaanhuis ook museum kaDe.

Mondriaan arrangementen
.
Kamer boeken

Restaurant Mondriaan

Ervaar de smaakbeleving van Piet Mondriaan met ons Mondriaandiner! Onze keukenbrigade bereidt ter ere van hem zijn lievelingsgerechten. In ons restaurant is ook het Mondriaangebak van Joey Mercure en de bonbons van Mr. Chocolate te verkrijgen bij een kop koffie of thee.

Mondriaan diner
.
Reserveer tafel

Vergaderarrangement

Deze Mondriaan Meeting uitbreiding verrijkt uw zakelijke bijeenkomst met een flinke dosis creativiteit. Laat u inspireren door de ontwikkeling in zijn werk terwijl u met Mondriaan pen schrijft en van Mondriaangebak geniet.

Bekijk special
.
Offerte aanvragen

Wie was Piet Mondriaan?

Wie Piet Mondriaan zegt, denkt aan zwarte lijnen met witte, gele, rode en blauwe vlakken. Mondriaan is echter beroemd geworden met het werk ‘Molen bij Zonlicht’ en begon pas met het abstracte kubisme na zijn 40e levensjaar!

Ontdek alles over zijn leven en zijn werk

Meer weten over het Mondriaanhuis?

Pieter Cornelis Mondriaan werd 150 jaar geleden op 7 maart geboren aan de Kortegracht in Amersfoort…

In 1994 stelden architect Leo Heijdenrijk en zijn vrouw Cis zijn geboortehuis open voor publiek als ‘het Mondriaanhuis’. Het Mondriaanhuis is meer dan een museum. Er is een wisselende tentoonstelling en een vaste tentoonstelling genaamd De Wereld van Piet Mondriaan.

‘In de tentoonstelling ‘De wereld van Piet Mondriaan’ ontdek je alle facetten van de kunstenaar. Zoals zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden. Leuk en leerzaam voor jong en oud.’ 

Ga naar www.mondriaanhuis.nl
Thomas van Arkel Directeur Berghotel Amersfoort

“Op de Amersfoortse Berg bent u de koning te rijk. Wij verwelkomen u graag voor een comfortabel verblijf, zakelijke bijeenkomst en culinair diner. Dit doen wij met de gastvrijheid van toen en de luxe van nu.”

Wij maken graag kennis met u en geven u graag een rondleiding om de uitgebreide mogelijkheden van het Berghotel toe lichten.

Thomas van Arkel
Directeur Berghotel

Direct contact

Titel

Ga naar de bovenkant