Klimaatneutraal overnachten

Iets terugdoen voor het milieu terwijl u bij het Berghotel overnacht? Natuurlijk! Klimaatneutraal overnachten is vanaf nu mogelijk bij ons op de Berg. Hoe het werkt? Per overnachting hebben wij in samenwerking met Groenbalans de CO2-uitstoot berekend. Voor een kleine bijdrage kunt u de uitstoot van uw overnachting vrijwillig compenseren door te investeren in het Verra CO2-compensatieproject ‘Run of the River’ Karanata in India.

CO2 compensatie

Bij het Berghotel vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een betere en schonere wereld. Vindt u dat ook?

Uw overnachting in 3 stappen klimaatneutraal:

1. Tijdens uw boeking geeft u aan graag een klimaatneutrale overnachting te willen

2. Deze bijdrage investeren wij volledig in een duurzaam energieproject, die de CO2-uitstoot van uw overnachting volledig compenseert

3. Uw overnachting is 100% klimaatneutraal!

Verra CO2-compensatieproject ‘Run of the River’ Karnataka in India.

De vraag naar energie stijgt de komende jaren in India flink door de groei van de bevolking en toegenomen welvaart. Voor een duurzame ontwikkeling is het noodzakelijk om de transitie te maken naar hernieuwbare energiesystemen.

Het Thangarabalu Small Hydel Project in Karnataka in India is een run-of-river 24,75 MW waterkrachtproject over de rivier de Krishna, ongeveer 13 km stroomafwaarts van de Narayanpurdam in Karnataka. Het vervangt jaarlijks 65 miljoen kWh elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen, waardoor de uitstoot met bijna 54.000 ton CO2 per jaar wordt verminderd.

De rivier Krishna is een van de belangrijkste oostelijk stromende rivieren van het Indiaseschiereiland. De rivier ontspringt in de Mahabaleshwar-heuvels in de Westelijke Ghats inde deelstaat Maharashtra op een hoogte van 1340 m en mondt uit in de Golf van Bengalen. De rivier heeft een lengte van 1.392 km. Het project maakt gebruik van het wegvloeien van water uit de Narayanpurdam en een reeks stroomversnellingen in de rivierbedding over een lengte van ongeveer 3 km om op voordelige wijze stroom op te wekken.

Meer over MVO en duurzaamheid bij het Berghotel