“Bij ons gaat nooit iets gewoon”

n het kader van de “Week van het Nederlandse Bier” hebben wij een interview gehad met onze huisleverancier Brouwerij ‘t Mirakel gevestigd in Amersfoort. Op ons prachtige zonovergoten terras spraken wij met oprichters van het eerste uur; Wilco Henzen en John A. 

Het eerste contact met Berghotel Amersfoort is ontstaan voor de Corona crisis toen Mark, de toenmalige directeur ons vroeg met onze bieren aanwezig te zijn op jullie beroemde Bergparty. Dit was vanaf het eerste begin een groot succes en wij zijn sindsdien onze bieren bij jullie blijven leveren.

Wij zijn in december 2016 ontstaan als hobbyproject van een vriendenclub met een gezamenlijke passie: speciaalbier. Tien vaders, toen allen nog met kinderen op de Vondelschool samengekomen om vanuit een vast stamcafé aan de Utrechtseweg met eigen investeringen en brouwerijmiddelen te werken aan unieke eigen bieren op basis van het zuivere, kalkrijke Amersfoortse water. 

Met enige regelmaat kwamen we bijeen in het kapelhuis aan de Krankeledenstraat om zelf onze recepturen te bedenken en deze ook daadwerkelijk terplekke te brouwen. 

Dit heeft destijds geleid tot de geboorte van de, in onze ogen, perfecte Tripel. Deze hebben wij destijds ‘Het Mirakel’ genoemd, tevens naamgever van onze brouwerij. Het Mirakel verwijst ook naar de oude legende; Het Mirakel van Amersfoort.

Wij kiezen er bewust voor om onze producten aan te bieden in een beperkt aantal speciaalzaken zoals Bierwinkel Hop en Renkema Kaas. Daar horen jullie ook bij als een van de oudste herbergiers van Amersfoort!

Aangezien we inmiddels 11.000-12.000 liter bier per jaar brouwen, zijn wij een samenwerking aangegaan met Brouwerij Hoop in Zaandijk waar wij volgens geheim recept en natuurlijk met bijzonder gezuiverd water onze bieren laten produceren.

Voor de toekomst van de brouwerij zijn voor ons een aantal zaken het belangrijkst; Vriendschap, vreugde en het waarborgen en brouwen van onze kwalitatief goede bieren in onze prachtige stad Amersfoort en misschien in de toekomst wel daarbuiten? Utrecht lonkt!

“Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuis voelt en zetten daarvoor graag een stapje extra!”

Miriam en Celinde
Supervisors Bediening

Reserveer uw tafel
Direct contact