Blog • Hittegolf in Amersfoort

Het wordt weer heerlijk warm in Nederland! Op het hoogste punt van Amersfoort schijnt de zon dan ook deze week volop. Daarom geven we u onze top 5 hittegolf tips. Geniet van een koud drankje, zet uw zonnebril op en uw vakantiemodus aan, want het tijd voor de ultieme relaxmodus! Het Bergteam neemt u mee in een zomerse reis…

Het Bosbad is gelegen in een bosrijke omgeving en is een heerlijke plek om te vertoeven met de hele familie. Voor wie banen wil trekken is het 50 meter bad deze zomer gereserveerd en de twee grote baden zijn er voor iedereen die wil spelen, klimmen en klauteren. Er zijn waterglijbanen, waterspuiters en allerlei speelelementen. Voor de peuters is er een apart gedeelte om veilig en rustig te spelen in jungle stijl! Bij de zandbak is een waterpomp, uren speelplezier gegarandeerd. Om de baden heen is het bij de ligweide genieten in de stralende zon. Ook voor een potje voetbal of volleybal is de ruimte. Vanwege de huidige maatregelen is reserveren vereist. Komt u op zondag? Maak dan zeker ook een reservering voor het openluchttheater!

› Over het Bosbad 

Het Henschotermeer is een uniek recreatiegebied middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Een magische plek om er even helemaal tussen uit te zijn. Hier kunt u lekker luieren en genieten van de mooie omgeving, een prachtig zandkasteel creëren op het lang gerekte zandstrand, eindeloos zwemmen of gewoon heerlijk rond dobberen op het meer of misschien heel sportief een rondje om het meer wandelen… beleef een heerlijke dag met elkaar!

Ook bij het Henschotermeer is reserveren vereist. Ook zij zorgen dat alles veilig geregeld wordt zodat u zonder zorgen kunt genieten!

› Over het Henschotermeer

Bij Josy’s krijgt u volgens het Bergteam het lekkerste ijs van Amersfoort! José Heidinga is Ambachtelijk IJsbereider en heeft een prachtige IJssalon op de Schimmelpenninckstraat 55A. Al het ijs van Josy’s wordt in eigen keuken vers gemaakt. Geniet het hele jaar door van maar liefst 40 smaken ijs! Per seizoen wordt er een passende selectie gemaakt. Smullen met het hele gezin!

› Over Josy’s

De Waterlijn is een must-do in deze warme dagen! Reserveer uw rondvaart en geniet volop van het zonnetje vanaf het water. U ziet de highlights van Amersfoort op unieke wijze vanaf de Amersfoortse grachten. Gezellig met de familie op de boot over een route naar keuze. Geniet van het uitzicht, de zachte zomerwind en de bijzondere geschiedenis van de stad.

› Over de waterlijn

Ons terras is na een dag shoppen of zwemmen in het zonnetje de fijnste plek om voldaan neer te ploffen. Onder de weelderige wisteria is het heerlijk vertoeven. Geniet van een lunch, diner, high tea/wine/beer of gewoon een lekker (koud) drankje! Onze huiswijnen zijn onze trots, met name een glas Pinot Grigio Blush (rosé) is op een warme zomerse dag het ideale terraswijntje. Natuurlijk hebben we ook een aantal bieren op de tap en kunt u uit onze uitgebreide Gin-Tonic kaart uw favoriete G&T samenstellen.

› Reserveer uw tafel