Bezienswaardigheden in Amersfoort

Amersfoort is een prachtige stad met een rijke historie, daardoor zijn er veel monumenten en bezienswaardigheden die tijdens uw bezoek aan Amersfoort zeker een bezoekje waard zijn. Daarom hier een overzicht van de 10 mooiste bezienswaardigheden in Amersfoort!

Koppelpoort
De Koppelpoort is het visitekaartje van Amersfoort en stamt ongeveer uit 1425. Het is de enige land- en waterpoort in Nederland. U kunt de poort bezoeken doormiddel van een stadswandeling maar er is ook een mogelijkheid tot een rondleiding over de poort heen.

Amersfoort citytrip weekendje weg

Muurhuizen
Doordat de stad Amersfoort na 1380 begon te groeien moest er een nieuwe stadsmuur worden gebouwd. Met de materialen van de oude stadsmuur zijn de Muurhuizen gebouwd. Doordat de huizen in verschillende perioden zijn gebouwd is er veel diversiteit in de vormen van de Muurhuizen.

De Hof
De Hof is het grootste plein in de Amersfoortse Binnenstad. Hier zijn  veel verschillende restaurantjes te vinden en op vrijdag en zaterdag is er een markt. Ook is dit in het weekend de perfecte plek om uit te gaan.

Belgenmonument
Op een paar 100 meter afstand van ons hotel is het Belgenmonument te vinden. In omvang is dit het grootste monument van Nederland. Het monument is een geschenk van de Belgen aan Nederland voor het opvangen van de geïnterneerde militairen en hun gezinnen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Onze Lieve Vrouwentoren
De Onze Lieve Vrouwentoren is 98 meter hoog en de eyecatcher van de stad. Deze toren staat ook wel bekend als de Lange Jan. Tijdens uw bezoek aan Amersfoort kunt u deze prachtige historische toren beklimmen, na 346 treden te hebben beklommen kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Amersfoort en omgeving. Onder de Onze Lieve Vrouwentoren ligt het Lieve Vrouwenplein met veel restaurantjes en terrassen om na uw beklimming te ontspannen met een hapje en een drankje.

Bierbrouwerij de Drie Ringen
Bierbrouwerij de Drie Ringen is de oudste bierbrouwerij van de provincie Utrecht. Leer meer over de bierhistorie van Amersfoort door hier een rondleiding te boeken. En proef hier de gebrouwen biertjes.

De grachten
Maak een rondje door de grachten van Amersfoort, dit kan zowel te voet als met een boot. Vaar langs alle historische straatjes en steegjes en leer op deze manier Amersfoort beter kennen.

Mondriaanhuis
In Amersfoort is ook het Mondriaanhuis te vinden, dit is Mondriaan zijn geboortehuis. Hier zijn verschillende werken van hem te zien en daarnaast is er veel informatie over zijn leven te vinden.

De Langestraat
Bent u minder van de historische bezienswaardigheden en meer van het shoppen dan is de Langestraat de perfecte plek om naartoe te gaan. De straat bestaat uit historische panden met veel verschillende soorten winkels.

Berghotel
En last but not least het Berghotel. We zijn het oudste hotel van Amersfoort met een rijke historie wat ook op verschillende plekken terugkomt in het hotel. Kom ontspanning in onze hotelkamers, genieten van een culinaire ervaring bij ons in de Brasserie of genieten van de warme zonnestralen bij ons op ons heerlijke terras.

Bent u benieuwd geworden en wilt u graag komen overnachten in Amersfoort terwijl u deze prachtige bezienswaardigheden bezoekt? Boek dan nu direct een van onze arrangementen of hotelkamers. We zien u graag snel bij ons in het Berghotel!

Bekijk hier alle arrangement

“Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons thuis voelt en zetten daarvoor graag een stapje extra!”

Miriam en Celinde
Supervisors Bediening

Reserveer uw tafel
Direct contact