Ontdek de omgeving

“Ontdek de omgeving van Amersfoort. Wandel via de Koppelpoort de rijke geschiedenis van de Keistad binnen…”

Wij zijn trots ambassadeur van onze Keistad. Laat u verrassen door haar historische pleinen en geheimzinnige straatjes. De muurhuizen en grachten nemen u mee terug in de tijd. De vele monumenten tekenen de stad en met de verhalen die in diverse musea verteld en vertaald worden komt het verleden weer tot leven. Het schilderachtige centrum van Amersfoort is een bruisende ontmoetingsplaats, met tal van kleine, unieke winkels en restaurantjes. Boek uw favoriete arrangement en ontdek Amersfoort met uw eigen ogen…

Bekijk hotelarrangementen
Amersfoort citytrip weekendje weg

Amersfoort is om verliefd op te worden. In onze omgeving zijn de meest interessante bezienswaardigheden te ontdekken, zoals een tal van monumenten. Wij nemen u mee in de mogelijkheden, maar we verklappen niet te veel want het is natuurlijk het mooist om alles met eigen ogen te beleven…

Ontdek het bruisende winkelcentrum van Amersfoort

Het winkelcentrum van Amersfoort is een prachtige plek om de hele dag rond te struinen. Bezoek bijvoorbeeld het Sint Jorisplein en wandel door de iconische Langestraat voor de leukste winkels. Laat u leiden door de gezellige zijstraatjes die u naar de lokale boutiques brengen! Bij de Onze Lieve Vrouwetoren, die in de volksmond de Lange Jan wordt genoemd, vind u op het Onze Lieve Vrouweplein het VVV kantoor voor alle handige informatie en leuke souvenirs.

Amersfoort Centrum Citytrip Weekend weg

Bron: Siebe Swart

Bezoek onze top 3 musea in Amersfoort

Mondriaanhuis Mondriaanarrangement Berghotel Amersfoort

Het Mondriaanhuis

Het geboortehuis van Piet Mondriaan: het Mondriaanhuis. Dit is meer dan een museum, het is een belevenis die tijdens uw bezoek aan Amersfoort niet mag ontbreken. Zie Mondriaan tot leven komen hoe verder u door het huis wandelt en ga op volle inspiratie aan de gang om een eigen Mondriaan kunstwerk te maken.

Mondriaan arrangement
.
Lees meer
Museum KAdE

Kunsthal KAdE

Op het Eemplein staat het waanzinnige ‘Kunsthal KAdE’. Hier wordt regelmatig een bijzondere tentoonstelling geopend met dieprakende thema’s. Kunstenaren van over de hele wereld werken mee aan projecten die hier worden tentoongesteld. Zin om out-of-the-box te denken? Dan is Kunsthal KAdE the place to be!

Hotel arrangementen
.
Lees meer
Museum Flehite Amersfoort

Museum Flehite

Liefhebbers van geschiedenis en oude meesters zijn bij Museum Flehite aan het juiste adres. Indrukwekkend is de permanente tentoonstelling ‘ooggetuigen van de oorlog – amersfoort 1940 / 1945’, maar ook andere tentoonstellingen zullen u verrassen. Perfect voor tijdens de citytrip dus!

Hotel arrangementen
.
Lees meer
Amersfoortse Kei Geschiedenis Amersfoort

Bron: Archief Eemland

Waarom wordt Amersfoort ook wel de Keistad genoemd?

De Amersfoorters worden ook wel Keientrekkers genoemd. Waar komt die naam vandaan en hebben de keien die door Amersfoort verspreid staan er misschien iets mee te maken?

Lees meer

Ontdek in de omgeving de mooiste natuurgebieden wandelend of op de fiets…

Fiets- en wandelroutes

In Amersfoort en omgeving kunt u de mooiste plekjes ontdekken op de fiets en tijdens een wandeling. Wij hebben onze favoriete fiets- en wandelroutes voor u verzameld. U kunt bij ons voor 11 euro per dag fietsen huren. Uw eigen fiets mee? Die kunt u veilig bij ons stallen en eventueel opladen, ons souterrain is speciaal ingericht voor uw (elektrische) fiets en gaat in de avond op slot. Fietsroutes zijn gratis bij de receptie te verkrijgen. Onze favoriete routes? De Utrechtse Heuvelrug is één van onze mooiste gebieden. Daarnaast is fietsroute Den Treek een mooie route om te fietsen.

Fiets- en wandelroutes
Fietsen Amersfoort Fietsroutes Fietsarrangement Berghotel Amersfoort
Maureen Receptie Berghotel

“Wij verzorgen uw verblijf graag op een persoonlijke manier. Tijdens uw bezoek leren wij u en uw wensen graag beter kennen!”

Maureen van Looijengoed
Front Office Manager

Kamer boeken
Direct contact